50/50 köttbullar i tomatsås med pasta

Pressbild Årets kock
Jessie Sommarström vann titeln Årets Kock 2022 och fick då i uppdrag att ta fram årets rätt. För Jessie var det självklart att skapa en hållbar rätt. Resultat blev mer av en princip, 50/50-principen. Byt ut 50% av din vanliga köttfärs mot baljväxtsfärs.
Här presenterar Jessie mångas vardagsfavorit köttbullar i en ljuvligt god tomatsås full av goda smaker från kryddor och örter. Servera med spaghetti, toppa med riven ost och persilja och njut.
Vi pratar alltid om att blicka in i framtiden. Vad är framtidens mat? Ibland är det bra att ta några steg tillbaka och fundera på vad de gjorde förr i tiden som var bra. Att blanda ut kött med baljväxter är inget nytt.
– Jessie
/https%3A%2F%2Fsvenskabonor.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FJessie.png)
/https%3A%2F%2Fsvenskabonor.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F09%2FPerModig2.png)